Laag BTW-tarief verlengd

Laag BTW-tarief voor energiebesparing en isolatie verlengd

Laag BTW verbouwing en isolatie verlengd

De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat het verlaagde BTW-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel waaronder energiebesparing en isolatie van bestaande woningen zal worden verlend tot 1 juli 2015. Het BTW-tarief van 6 procent is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning. 

Onder deze werkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning en de aanleg en onderhoud van de tuin. Energiebesparing door het aanbrengen van isolatie of het nemen van andere energiebesparende maatregelen vallen ook nadrukkelijk onder het verlaagde BTW-tarief. Het verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen. Door deze regeling is een splitsing nodig tussen de arbeids- en de materiaalkosten.  Het moment van het afronden van de werkzaamheden is belangrijk omdat dit bepalend is voor de hoogte van het BTW-tarief. Het lage BTW-tarief van 6% geldt alléén voor de projecten die worden afgerond vóór 1 juli 2015.

Meer informatie over het laag BTW-tarief

De BTW-verlaging is een regeling van het ministerie van Financiën, en loopt via de Belastingdienst.
Heb je vragen over de toepassing van de regeling? Neem dan contact op met de Belasting Telefoon: 0800 0543. De Belasting Telefoon is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Energiebesparing nu extra aantrekkelijk

In de provincies Groningen, Friesland en Drenthe bestaat bovendien een interessante subsidie op energiebesparing en isolatie, de Energiepremie. Hierdoor worden energiebesparing en het aanbrengen van isolatie voor woningeigenaren wel héél erg aantrekkelijk! Wil je meer weten over de mogelijkheden voor energiebesparing of van de kosten van het aanbrengen van isolatie bij jouw thuis? Neem dan nu contact op met Energiekeurplus en geniet nog deze winter van een comfortabele warme woning en van een lage energierekening.

Tags:

Gerelateerd: