HR ketel

Geschatte leestijd: 2 minutes

HR ketel GroningenHR ketel of een oude CV?

Heb je nog een oude, onzuinige CV ketel? Ben je ontevreden over het comfort in huis, is je huis niet goed warm te krijgen of heb je altijd last van te weinig warm water? Vervang je dan oude installatie door een nieuwe zuinigere HR ketel. Dat verlaagt de energierekening en helpt bovendien het energielabel van je woning verbeteren.

Stook niet voor de buren

Een hoogrendements ketel is een verwarmingsketel die zeer zuinig omgaat met energie. De HR ketel gebruikt de warmte van de verbrandingsgassen voor verwarming van water. Bij een gewone CV ketel verdwijnt de warmte door de schoorsteen.

Energiebesparen met een HR ketel

Door een onzuinige oude CV ketel te vervangen door een zeer energie zuinige moderne HR ketel bespaar je al gauw 400m3 gas, dit levert je €270 per jaar op. (prijspeil 2011-2012).

Dubbel HR

De CV ketel zorgt behalve voor verwarming van de woning vaak ook voor warm tapwater, zo’n ketel noemen we een combiketel. Een moderne combiketel zorgt ook op een zeer efficiënte manier voor de verwarming van tapwater. Deze HR ketels zijn te herkennen aan een HRww label.

CV ketel

Wanneer we CV ketels naar energiezuinigheid indelen zijn er 3 soorten:

  • De CR ketel (conventioneel rendement) heeft een rendement van 70 tot 80 procent. Dat betekent dat 20 tot 30% van de gebruikte energie via de schoorsteen verloren gaat!
  • De VR ketel (verbeterd rendement) heeft een rendement tussen 75 en 85 procent. Ook bij een VR ketel gaat dus 15 tot 25 procent van de energie verloren, dit leidt tot een hoge energierekening.
  • De HR ketel (hoog rendement) heeft een rendement van 100 tot 107 procent.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Tags:

Gerelateerd: