Aardbeving schade vergoeding €4000 terug

De aardbeving schade vergoeding , te besteden aan energiebesparing komt terug!

Terugkeer aardbeving schade vergoeding

Na lang wachten, kunnen gedupeerden van de NAM vanaf 3 april 2017 eindelijk weer compensatie voor hun geleden aardbevingsschade indienen. Al tijdens het Gasdebat in de Tweede Kamer op 26 januari 2016 bleek dat er een kamerbrede steun bestond voor de terugkeer van de aardbeving schade vergoeding. Minister Kamp had eerder tot woede van Groningen plotseling besloten om de aardbeving schade vergoeding voortijdig te stoppen.

Terugkeer compensatie vergoeding

De partijen in de Tweede Kamer bleken unaniem vóór de handhaving van de compensatie regeling voor slachtoffers van aardbeving schade in de provincie Groningen te zijn. Deze compensatie vergoeding, te besteden aan energiebesparing bedraagt €4000 voor eigenaren van een woning of gebouw. Voorwaarde is dat de schade door toedoen van de NAM ontstaan is én groter is dan €1000.

Nota bene de VVD zelf diende een motie in voor het behoud van de subsidie. Het was dan ook verbazingwekkend om te zien hoe Minister Kamp halsstarrig vasthield aan de afschaffing van de vergoedingsregeling, tegen de wens van de hele Kamer in. De Minister ontraadde de Kamer in te stemmen met de motie omdat er geen budget voor zou zijn.

Inmiddels heeft Minister Kamp blijkbaar het benodigde budget weten te vinden. Op 3 april 2017 om 9.00 u gaat, na lang wachten eindelijk de nieuwe compensatie regeling voor slachtoffers van aardbevingsschade in. De aardbeving schade vergoeding kan voor verschillende energiebesparende en energie opwekkende maatregelen worden aangevraagd. Per adres is de vergoeding maximaal € 4000. In 2017 is een bedrag van €40 miljoen beschikbaar gesteld. Ook kunnen woningeigenaren €250 van de kosten van een energieadvies van Energiekeurplus vergoed krijgen.

Tags:

Gerelateerd: