Subsidie energiebesparing en energieadvies VVE

Energiebesparing in Groningen

Subsidie energieadvies VVE

Vanaf 15 september komt de nieuwe landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Huis beschikbaar. Deze subsidie moet energiebesparing in de koopsector en bij Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) stimuleren. Onder de subsidie wordt een verplicht energieadvies voor een VVE tot 75% vergoed. De subsidie energieadvies VVE is afhankelijk van de grootte van de VVE en kan oplopen tot maximaal €2000.

Energieadvies VVE

Een energieadvies voor VVE’s is bij de subsidieaanvraag verplicht. Het advies geeft een helder beeld van de huidige energieprestatie van het gebouw. Het advies beschrijft van de bouwkundige schil en de aanwezige installaties. Verder toont het energieadvies een aantal varianten waarin de mogelijkheden voor energiebesparing en het opwekken van duurzame energie worden uitgewerkt. Ook de mogelijkheden voor CO2 reductie en de terugverdientijden van de verschillende varianten komen in het energieadvies tot uitdrukking.

Voorwaarden subsidie energieadvies VVE

Het energieadvies voor VVE’s moet worden afgegeven door een BRL 9500-02 gecertificeerd energieadviesbureau, zoals Energiekeurplus. Het energieadvies moet zijn opgesteld na 1 september 2016.
De VVE ontvangt subsidie op het energieadvies wanneer zij binnen 12 maanden besluit om minimaal 2 energiebesparende maatregelen of duurzame energieopties uit te laten voeren. Zoals het plaatsen van zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen of pelletkachels uit het energieadvies. De hoeveelheid woningen binnen de VVE bepaalt de hoogte van de subsidie die voor een energieadvies kan worden verkregen. 

Hoogte subsidie energieadvies VVE

Subsidie energiebesparing VVE

Als VVE ontvang je subsidie voor het uitvoeren van 2 of meer energiebesparende maatregelen. Afhankelijk van het woningtype zijn er een aantal eisen aan de energiebesparende maatregelen. Je kunt kiezen uit:

  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie en/of bodemisolatie (geldt als 1 maatregel)
  • HR glas

Ook is er subsidie voor aanvullende energiebesparende maatregelen zoals het plaatsen van geïsoleerde deuren, geïsoleerde kozijnen, energiezuinige ventilatie systemen, douche WTW’s en het waterzijdig inregelen van CV installaties.

Wie zijn hele gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van €4000 per appartement bovenop de subsidie.

Waaraan moeten energiebesparende maatregelen voldoen?

Subsidie energiebesparing VVE

Neem contact op met Energiekeurplus

Heb je belangstelling voor energiebesparing of het opwekken van duurzame energie en wil je een energieadvies voor je VVE of wooncoöperatie in Groningen, Friesland of Drenthe laten opstellen? Maak dan nu gebruik van de subsidie voor energiebesparig energieadvies voor VVE’s en neem dan contact op met Energiekeurplus.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.