Blowerdoor Sneek

Blowerdoor Sneek

De eisen voor de luchtdichtheid van nieuwbouw worden steeds verder aangescherpt. Dit geldt uiteraard ook voor een nieuwe woning in Sneek. De mate van luchtdichtheid van de schil van een woning bepaalt namelijk voor een belangrijk deel het toekomstige energieverbruik van de bewoners. Bovendien voorkomt een goede luchtdichtheid tochtklachten, vochtproblemen, een slechte werking van de ventilatie en gebouwschade.

Luchtdichtheidsmeting met Blowerdoor

Door een luchtdichtheidsmeting uit te laten voeren is zeer nauwkeurig vast te stellen hoeveel lekverlies er door naden en kieren plaatsvindt. Om tochtklachten, schade en een hoge energierekening te voorkomen is een blowerdoortest een must. Bovendien is een luchtdichtheidstest met gebruik van blowerdoor de manier om na te gaan of een gebouw voldoet aan de huidige strenge eisen voor luchtdichtheid.

Blowerdoor en thermografie in Sneek

Tijdens een blowerdoortest is met gebruik van thermografie of met kunstmatige rook snel en eenvoudig vast te leggen waar naden en kieren te vinden zijn. Luchtlekken zijn verantwoordelijk voor een belangrijk deel van het warmteverlies van een woning of gebouw. Kieren veroorzaken warmteverlies, geluidsoverlast en tochtklachten. Bovendien zijn zij vaak een bron van interne condensatie die de constructies van een gebouw van ernstig kunnen aantasten!

Door naden en kieren af te dichten worden vochtproblemen, tochtklachten en gebouwschade voorkomen. Bovendien voorkomt kierdichting een hoge energierekening!

Hoe werkt een blowerdoortest?

Voor een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting worden ramen, buitendeuren en ventilatie openingen dicht- en alle binnendeuren opengezet. Wanneer deze voorbereidingen zijn getroffen wordt de blowerdoor in werking gezet. Met gebruik van een blowerdoor meten wij de hoeveelheid lucht die per tijdseenheid bij een vastgestelde druk door de gebouwschil lekt. Een luchtdichtheidsmeting wordt door ons zowel in onderdruk als overdruk uitgevoerd om tot een zo nauwkeurig mogelijk resultaat te komen.

De kosten van een blowerdoortest

De kosten voor een luchtdichtheidsmeting van een woning in Sneek zijn vanaf €350 voor een woning. De kosten van een blowerdoortest bij andere gebouwen zijn afhankelijk van de inhoud van het gebouw. Wij geven hiervoor graag een een offerte op maat!

Een goede luchtdichtheid van een woning of gebouw voorkomt

  • Tocht
  • Condensatie
  • Gebouwschade
  • Schimmelvorming
  • Geluidsoverlast
  • Hoge energierekening
  • Ventilatie problemen
  • Brandgevaar
  • Nare geuren

Tags:

Gerelateerde berichten: