Thermografie bij OBS De Twa Fisken in Grou

Thermografie bij OBS school De Twa Fisken in Grou

Thermografie bij basisschool in Grou

In opdracht van Stichting Proloog deed Energiekeurplus thermografisch onderzoek in het schoolgebouw van OBS De Twa Fisken in Grou. Het gebouw van de brede school werd gebouwd in 2013 en zou dan ook goed geïsoleerd, comfortabel en energiezuinig moeten zijn. Maar de reden van het onderzoek zijn de hoog oplopende temperaturen in combinatie met de kou & tochtklachten die ’s winters in de hoeklokalen spelen. Om na te gaan of er wellicht isolatiegebreken aan de deze problemen ten grondslag liggen werd ons gevraagd een onderzoek uit te voeren met gebruik van thermografie.

Binnenklimaat problemen bij scholen

Uit onze ervaring blijkt dat er in veel scholen binnenklimaat problemen spelen. Vaak is het er te warm of te koud. Soms als gevolg van een verkeerde temperatuur verdeling. Verder spelen in scholen vaak tochtklachten als gevolg van luchtlekken. Bijvoorbeeld bij ramen, kozijnen en dak aansluitingen. Ten slotte blijkt het in scholen lastig te zijn om voldoende te ventileren. Daardoor krijgen leerlingen last van sufheid, concentratieproblemen en hoofdpijn. Daardoor vertonen zij onrustig en vervelend gedrag als gevolg van een te hoge concentratie CO2 in de lucht. Omdat CO2 zwaarder is dan lucht, naar benden zakt en zich dan “opstapelt” hebben kinderen eerder klachten dan bij volwassen leraren. Omdat zij langer zijn kunnen zij nog frisse lucht inademen terwijl de kinderen al in de vervuilde lucht “kopje onder gaan”.

Vraag nu een offerte aan!

Heb je last van tochtklachten, vochtproblemen of een hoge energierekening? Vraag dan nu een offerte voor een gedegen onderzoek aan!

Referenties & projecten


Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, Blowerdoor – SKH Level 3 – en Ultrasoon. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële thermografie inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.