Blowerdoor & thermografie Visser ATR Harlingen

Blowerdoor en thermografie bij Visser ATR in Harlingen

Onderzoek kantoren van Visser ATR in Harlingen

Tijdens een blowerdoortest deed Energiekeurplus onderzoek bij de kantoren van Visser Afvalverwerking Transport en Recycling. Het onderzoek betrof de kantoorpanden aan de Klevinstraat en de Galvanistraat in Harlingen. Visser ATR wil haar kantoren graag verduurzamen door ze te verwarmen met gebruik van een warmtepomp. Wij maakten bij het onderzoek behalve van een blowerdoor ook gebruik van thermografie en kunstmatige rook om de mogelijkheden voor verduurzaming van de gebouwen in beeld te brengen en om bovendien de oorzaken van tochtklachten op de werkvloer in beeld te brengen.

Verduurzamen met een warmtepomp

Het gebruik van een warmtepomp voor ruimteverwarming is een uitstekende manier om bestaande kantoren te verduurzamen. Maar er zijn wel een aantal belangrijke randvoorwaarden waarmee rekening moet worden gehouden. Ten eerste moet het gebouw goed kierdicht zijn en daarnaast moet de isolatiewaarde van de gebouwschil voldoende zijn. Wanneer er niet aan deze voorwaarden is voldaan zal het resultaat erg tegenvallen. In dat geval moet de warmtepomp er te hard aan trekken wanneer de buitentemperatuur flink daalt. Met als resultaat een torenhoge energierekening, uitval van de warmtepomp op koude dagen. Laat dus de kierdichtheid en isolatie van een gebouw van te voren tijdens een blowerdoortest onderzoeken om deze problemen te vermijden.

Beelden van het onderzoek bij Visser ATR in Harlingen

Tochtklachten bij kantoren

Op de werkvloer spelen vaak spelen vaak comfortproblemen, de één vindt het te warm en de ander vindt het juist weer te koud. Maar bij serieuze tochtklachten zijn de meningen meestal minder verdeeld. is Wanneer er sprake is van meerdere gebruiksfuncties binnen een gebouw – zoals kantoor- & industriefunctie – is het risico op tochtklachten groot. De reden daarvoor is het risico op luchtlekken tussen de verschillende gebouwdelen waartussen vaak grote temperatuurverschillen bestaan. Een blowerdoortest met gebruik van thermografie en kunstmatige rook is de manier om de oorzaken van comfortproblemen en tochtklachten in beeld te brengen.

Referenties & projecten


Vraag nu een offerte aan!

Heb je last van tochtklachten, vochtproblemen of een hoge energierekening? Vraag dan nu een offerte voor een gedegen onderzoek aan!

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, Blowerdoor – SKH Level 3 – en Ultrasoon. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële thermografie inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.