Energielabel voormalig pand Philips in Emmen

Energielabel voormalige armaturen fabriek van Philips in Emmen

Energielabel voor pand Philips in Emmen

In opdracht van Chezz Partners stelde Energiekeurplus een energielabel op voor het voormalige pand van Philips in Emmen. De vestiging aan de Kaptein Grantstraat waar verlichtings armaturen werden geproduceerd sloot eind 2016 haar deuren. Dit was een flinke klap voor de werkgelegenheid in de regio. Chezz Partners wil er nu een slimme fabriek opzetten waar met gebruik van robots innovatieve producten worden gemaakt.

Nieuwe slimme fabriek

Er zijn inmiddels twee bedrijven in het grote fabrieksgebouw gevestigd; Sustainder en Technologies Added. Beide bedrijven zijn eigendom van Chezz Partners. Sustainder is een bedrijf dat slimme openbare verlichting produceert. Technologies Added biedt meerdere kleine en middelgrote bedrijven uit de regio Drenthe de gelegenheid om gebruik te maken van hoogwaardige productiefaciliteiten zoals robots. Op deze manier worden de bedrijven in staat gesteld relatief kleine series technische producten voort te brengen zonder enorme investeringen te hoeven doen.

Nieuwe werkgelegenheid in Emmen

Om de werkgelegenheid in de regio Emmen te stimuleren kunnen bedrijven die hun productie onderbrengen in de slimme fabriek kunnen rekenen op flinke financiële ondersteuning. Een deel komt vanuit subsidie en een deel van een regionaal investeringsfonds. Het doel van Chezz Partners is om binnen enkele jaren aan honderd mensen werk te kunnen bieden in Emmen.

Energielabel bedrijf

Een energielabel is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand. Het deelt vergelijkbare gebouwen afhankelijk van hun energiezuinigheid in klassen in. Deze klassen lopen van A tot G, waarbij A de hoogste en G de laagste klasse is. Het energielabel wordt bepaald op basis van het bouwjaar en de aanwezigheid van isolatie in de vloer, de muren en het dak. Verder worden de types glas en de installaties voor verwarming, warm water, ventilatie en duurzame technieken meegewogen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.