Spouwmuurisolatie in Groningen via EnergiekeurplusSpouwmuurisolatie Groningen

Door je spouwmuren te laten isoleren kun je flink op je energierekening besparen! Met spouwmuurisolatie bespaar je op elke m2 metselwerk wel zo’n 10m3 gas per jaar. Het aanbrengen van de isolatie is relatief voordelig. Een investering in het aanbrengen van de isolatie verdien je dan ook in korte tijd weer terug, vaak al binnen 4 jaar. Maar om problemen te voorkomen het is wel belangrijk dat de muur geschikt is om te isoleren!

Spouwmuurisolatie verhoogt je wooncomfort

Door isolatie in je spouwmuur te laten aanbrengen zorg je ervoor dat muren geen kou meer afgeven en de temperatuurverdeling in huis veel gelijkmatiger wordt. Bovendien worden tijdens het aanbrengen van de isolatie vele naden en kieren in huis afgedicht. Dat betekent een eind aan tochtklachten en koude trek in huis, een beter wooncomfort en lagere maandlasten.

Gezonder leefklimaat door isolatie

Doordat het oppervlak van de muren in huis na het aanbrengen van isolatie warmer blijft zijn condensatie en schimmelvorming in hoeken en achter meubels verleden tijd. De muren blijven warm en droog en schimmels hebben geen kans meer. Het aanbrengen van isolatie levert een gezonder leefklimaat op voor alle bewoners.

Soorten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie bestaat in verschillende soorten; de spouw kan worden gevuld met PUR (polyurethaan) schuim, EPS thermoparels of minerale wol. Elk product heeft zijn specifieke eigenschappen, voor- & nadelen. Ben je benieuwd welke mogelijkheid geschikt is voor jouw spouw? Vraag een onderzoek aan bij Energiekeurplus.

Is mijn spouwmuur geschikt?

Bij het aanbrengen van isolatie is het belangrijk dat de spouw voldoende breed is, bij een spouw van minimaal 40mm breed is na isolatie meestal mogelijk. Om koudebruggen te vermijden dient de spouw vrij van puin en valspecie te zijn. Ook de conditie van de gevel en het voegwerk zijn belangrijk om vochtproblemen als gevolg van doorslaande muren te voorkomen. Voorkom deze problemen door het uitvoeren van vochtmetingen, endoscopie of een thermografie inspectie. 

Hoe gaat spouwmuurisolatie in zijn werk?

In de buitenmuur worden kleine gaten in de kruisingen van de voegen geboord. Met een speciaal luchtdrukpistool wordt het isolatiemateriaal in de spouw aangebracht. Na het isoleren worden de gaten weer met specie in de kleur van de voeg afgedicht.

Controle van spouwmuurisolatie

Het is belangrijk dat een spouwmuur tijdens het isoleren volledig wordt gevuld zonder delen worden over te slaan. Bestaat hierover na afloop twijfel? Laat dan een isolatie controle uitvoeren. Met gebruik van thermografie kunnen wij na het aanbrengen van spouwmuurisolatie controleren of de isolatie gelijkmatig is aangebracht. Ook kunnen wij met thermografie zichtbaar maken of er koudebruggen zijn waar er risico op condensatie en schimmelvorming bestaat.

Hoe lang duurt het isoleren?

Het isoleren van een spouwmuur van een woning is binnen een dag klaar.

Voordelen spouwmuurisolatie

  • Snel
  • Lagere lasten
  • Milieuvriendelijk
  • Meer wooncomfort
  • Beter energielabel
  • Waardestijging woning
  • Snelle terugverdientijd