Energiekeurplus ontvangt Certificaat van Erkenning EPA-U

Energiekeurplus ontvangt certificaat van erkenning EPA-U energieadvies

Certificaat van Erkenning EPA-U

Deze week ontving Energiekeurplus als één van de weinige energieadviesbureau’s in Nederland, en als enige energieadviseur in de Provincie Groningen het Certificaat van Erkenning EPA-U (CBK-EPA-U certificaat) van de Federatie van Energie Consultants, de FedEC.

Kwaliteitsborging EPA-U

Energiekeurplus is aangesloten bij de FedEC, zij behartigt de belangen van haar aangesloten leden én zet zich in om de effectiviteit van de beroepsuitoefening te vergroten. Zo wil de FedEC het aanzien van de energieadviseur te verbeteren.

In september 2014 is de FedEC in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse zaken gestart met het project Kwaliteitsborging EPA-U. Hiervoor heeft het een driesporen beleid opgesteld dat bestaat uit: verbetering va de kwaliteit van de EPA-U adviseur, verbetering van de online tool die aan de energieadviseurs ter beschikking staat en het instellen van een erkenningsregeling EPA-U.

Onafhankelijkheid en kwaliteit

Energiekeurplus vindt onafhankelijkheid en de kwaliteit van haar dienstverlening als energieadviesbureau erg belangrijk. Wij willen onszelf op deze gebieden graag onderscheiden en zijn erg blij zijn dat wij na toetsing van kennis, ervaring en deskundigheid het Certificaat van Erkenning voor kwaliteit adviseurs van de FedEC hebben mogen ontvangen.

Energielabel utiliteit

Als EPA-U adviseur voorzien wij bedrijfsgebouwen van een verplicht energielabel of  een energieadvies. Het energielabel utiliteit deelt bedrijfsgebouwen met een gelijke gebruiksfunctie in klassen in, afhankelijk van de energie zuinigheid. Deze energie klassen lopen van A t/m G. Het energielabel utiliteit wordt bepaald op basis van de mate van isolatie van de vloer, muren, ramen en het dak. Ook de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en duurzame technieken worden hierin meegewogen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren en overheden in energiebesparing, energielabel, Blowerdoor & thermografie. Energiekeurplus werkt in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Tags:

Gerelateerd:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.