Rookproef in Vinkhuizen

Energieadvies plus rookproef en Blowerdoortest in Vinkhuizen, Groningen

Rookproef & blowerdoortest in Vinkhuizen

In opdracht van stukadoors- & afbouwbedrijf Elting stelde Energiekeurplus een energieadvies op voor een voorbeeldwoning van corporatie Nijestee aan de Jadestraat in Vinkhuizen. Om de huidige staat van de woning zo nauwkeurig mogelijk te bepalen hebben we ervoor gekozen om behalve een energieadvies ook een spouwmuurinspectie, vochtmetingen en een rookproef in combinatie met een blowerdoortest uit te voeren.

Energieadvies Vinkhuizen

Tijdens een inspectie van de woning in Vinkhuizen werd het al snel duidelijk dat er qua energiezuinigheid en wooncomfort nog veel aan te verbeteren valt. Het huis bleek volledig ongeïsoleerd, met uitzondering van het dubbele glas. De CV-ketel was verouderd én bovendien defect, ook was er een vochtprobleem in de kruipruimte. Ten slotte werd tijdens de rookproef duidelijk dat aan de kierdichting in het huis veel te verbeteren valt.

Kwaliteitscontrole

Opvallend genoeg is in 2008 een ander adviesbureau tot de conclusie gekomen dat er in de corporatiewoning een zuinige HR 107 ketel met geïsoleerde leidingen aanwezig zou zijn. Ook zouden de spouwmuren van het huis van isolatie voorzien zijn. De woning werd destijds voorzien van een D-label en een Energie Index van 1,67. Na een uitgebreide inspectie en berekening van de energieprestatie bleek de Energie Index maar liefst 2,78 te zijn. Het energielabel wordt tegenwoordig op een wat andere wijze bepaald, maar het eerder toegekende D-label is voor deze woning in Vinkhuizen in de huidige staat echt te hoog gegrepen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, thermografie & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

Tags:

Gerelateerde berichten: