Blowerdoortest bij grandcafé Cappuvino in Groningen

Onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten bij Cappuvino in Groningen

Blowerdoortest bij Cappuvino in Groningen

Het pand van grandcafé Cappuvino in Groningen is recent volledig verbouwd en heeft nu een grote glazen pui met een geweldig uitzicht over de Grote Markt én de Vismarkt. Het ontwerp heeft dit jaar zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs gewonnen in de Grote Groninger Gebouwenenquete. Helaas spelen er in het grandcafé ook hardnekkige tochtklachten. In verband daarmee voerden wij een blowerdoortest uit om de oorzaak op te sporen. Om infiltratie en tocht in beeld te brengen maakten wij bij het onderzoek ondermeer gebruik van Blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook.

Blowerdoortest

Tijdens een blowerdoortest brengt Energiekeurplus een woning of utiliteitsgebouw in overdruk of in onderdruk met gebruik van krachtige gekallibreerde ventilatoren. Tijdens onderdruk wordt door naden en kieren buitenlucht aangezogen. Vervolgens brengen wij met gebruik van thermografie en kunstmatige rook de infiltratie van buitenlucht in beeld. Zo is het mogelijk om de oorzaken van binnenklimaatproblemen, tochtklachten, geluidsoverlast en een slecht werkend ventilatie systeem te achterhalen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & een luchtdichtheidstest met gebruik van Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor thermografie inspecties bij grotere gebouwen en industriële inspecties zijn wij landelijk inzetbaar.

Gerelateerde berichten