Blowerdoor en thermografie Oosterwolde

Thermografie en Blowerdoor bij een bungalow in Oosterwolde.

Blowerdoor en thermografie bungalow Oosterwolde

Bij een bungalow in Oosterwolde deed Energiekeurplus onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten en een hoge energierekening. Bij het onderzoek maakten wij gebruik van Blowerdoor en thermografie. Een Blowerdoor is een grote ventilator waarmee een woning in onderdruk kan worden gebracht zodat buitenlucht door naden en kieren wordt aangezogen. Thermografie is dé manier om binnenkomende koude lucht in beeld te brengen.

Tochtklachten bungalow Oosterwolde

De woning in Oosterwolde werd gebouwd in de jaren 60, een periode dat er tijdens de bouw nog niet werd geïsoleerd. Bij de aankoop van de bungalow was het al bekend dat de isolatie verbeterd zou moeten worden. Maar ondanks het aanbrengen van dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie bleef de energierekening hoog en ook de tochtklachten ’s winters bleven bestaan. Tijd voor nader onderzoek.

Naad en kierdichting

Tijdens het onderzoek in Oosterwolde met gebruik van thermografie een Blowerdoor bleek een gebrekkige kierdichting de comfortproblemen en het warmteverlies bij de woning in Oosterwolde te veroorzaken. Met name de aansluiting bij het platte dak, de vloeren, bij kieren rond kozijnen en bij ontbrekende tochtstrips was infiltratie van koude lucht waar te nemen. Naden en kieren leiden tot ongecontroleerde infiltratie, tochtklachten, geluidsoverlast, gebouwschade en een hoge energierekening.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn specialist in energie, thermografie – ITC Level 3 -, ultrasoon – ASNT Level 1 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Voor conditiemonitoring en thermografie in de industrie werken wij nationaal en internationaal.

Tags:

Gerelateerd:

Nieuwsberichten: